onsdag 27. april 2011

Deborah Harkness: Alle sjeler natt

Alle som er glad i en god historie - gled dere, for her kommer den.


Godt over 600 sider med hekser, vampyrer, demoner,historiske steder og personer, spenning og STOR kjærlighet.

Deborah Harkness, som med denne boka debuterte som skjønnlitterær forfatter, har fått en fantastisk suksess. Hun er professor i vitenskapshistorie i California og er spesialist på historie og vitenskap på 15- og 1600 tallet. Denne kunnskapen fletter hun inn i historien sin på en fabelaktig måte.Historien starter på universitetsbiblioteket i Oxford, der Diana Bishop, som også er vitenskapshistoriker, jobber med doktorgraden sin. ( På det samme biblioteket har forfatteren forsket i flere år, så her er hun på kjent grunn). Diana kommer tilfeldigvis over et mystisk manuskript, som har vært savnet i århundrer. Det er mange som har lette etter dette manuskriptet, også Matthew Clairmont som dukker opp i det samme biblioteket. Han er en begavet professor, med mange fagfelt, ( bl.a. har han forsket på ulv i Norge!) men han er også vampyr.

Herfra (dette er de første sidene) er det spennende hele veien. Historien utspiller seg i Oxford, Skottland, Frankrike og Usa. Her er både slott, herregårder, universitet og bibliotek. Det trekkes tråder til både historiske steder og persoligheter. Både Shakespeare og Einstein dukker opp og alt virker høyst sannferdig.

Denne leser har ikke hatt noe forhold til hverken vampyrer eller hekser - det er det nå slutt på og jeg gleder meg til bind to i triologien om Diana og Matthew.


02.05.11 lhl