fredag 7. november 2014

Ole Kr. Ellingsen: Frikjent

Spenningsbok med alvorlig tema fra moden debutant.
Året er 2012, stedet er Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor bibliotekaren Rakel Maier jobber. En mandag morgen kommer en ukjent, eldre kvinne med en mystisk pakke, som skal leveres til Rakel. Pakken viser seg å inneholde et berømt bokomslag, som har vært forsvunnet i hundrevis av år.
Den forhenværende NRK journalisten Erik Engum blir også interessert i saken og sammen med Rakel prøver han å finne den mystiske giveren.
Her begynner en spennende jakt, og det viser seg at det også er andre enn våre hovedpersoner som er meget interessert i å finne den ukjente kvinnen som kom til Oslo og hva er historien bak? Farlig blir det også, både for Rakel og Erik og andre.
Forfatteren sier at han vet han lager riper i lakken på den norske motstandsbevegelsen og at han håper å  provosere fram noen svar på ubesvarte spørsmål fra rettsoppgjøret etter 2. verdenskrig.
Han  tar utgangspunkt i virkelige hendelser og mange av personene i historien er ekte nok. Hovedpersonene og selve plottet er riktignok sprunget ut av forfatterens hode, men det blir åpenbart mange spørsmål igjen å besvare.

Konspirasjoner eller ei, en spennende historie har det hvertfall blitt ut av det!
Se om boka er inne her:

07.11.2014 Lise