tirsdag 13. januar 2015

Margit Walsø: Dronningens løfte

Paris 1789 - Marie Antoinette, kongen og de to barna på veien i en skranglete  vogn bort fra Versailles, gjennom  nattemørke gater, på flukt fra den rasende horden, som kommer mot dem fra byen. Dette er den dramatiske revolusjonstiden i Frankrike.

Over 100 år seinere - Alma Sõderhjelm, ung doktorgrad student som forsker på den franske revolusjonen, er i besittelse av brev som den svenske adelsmannen/ambassadøren Axel von Fersen skrev til Marie Antoinette. Disse  underbygger teorien om kjærlighetsforholdet mellom dronningen  og svenskekongens mann i Paris og Söderhjelm reiser til Paris for å forske mer på dette.

Lettlest og spennende bok om historiske personer og ikke minst en dramatisk tid i Europa. Selv om vi jo vet hvordan det ender i Paris på 1790-tallet, er det en uhyre spennende historie Margit Walsø forteller. Hun bruker de historiske hendelsene og personene, litt dikterisk frihet har hun sikkert tatt seg, men hun tegner et mye mer nyansert og sympatisk bilde av dronning Marie Antoinette enn det vi vanligvis hører. Her er en kvinne og mor, som gjør alt som står i hennes makt for å redde sine barn.

God historie! 13.01.15 Lise

Se om boka er ledig her: