onsdag 2. mars 2016

Arne Svingen - Mannen som gikk gjennom lydmuren


Bli kjent med Birger Brunkeberg, mannen som lever for musikken. Han trives godt i sin lille blokkleilighet med platesamlingen sin, han sorterer og spiller platene sine, lever på "forskningsmidler" fra NAV og definerer alt i livet sitt gjennom musikk. Mye av musikken han spiller må spilles høyt, noe som jo av og til kan by på problemer i blokk.
Han er enslig, men ikke ensom tror jeg og han har èn venn i livet, Fritjof, som  har vært venn med siden barndommen, han er  ofte utilgjengelig, da han soner en eller annen dom. En dag får imidlertid Birger ubedt (og ublidt) besøk, da han åpner døra får han en knyttneve i nesa.
Knyttneven tilhører en sint, ung mann og nå skjer det raske og store omveltninger i Birgers liv. Det er ikke lett for vår venn, for det eneste nye han har sluppet inn i livet de siste 15 årene, er "God morgen yogurt", nettbank og Spotify!Noen har sammenlignet Birger med både Elling og Ove, som er andre personligheter fra litteraturen, som kanskje ikke akkurat fyller A-4 skjemaet.
Masse humor, man må virkelig humre med Birger, men samtidig får man  stor sympati for ham.


God fornøyelse!

Vil du lese denne, finner du den her
29.02.16 Lise