mandag 20. februar 2017

Martha Batalha - Usynlighetens historie


Rio de Janeiro, 1940-tallet. Søstrene Euridice og Guida er bestevenner. De er sterkt knyttet til hverandre og har en fin barndom sammen. De er flinke på skolen og på fritiden hjelper de foreldrene i fruktbutikken.

Men så endrer mye seg. Guida forelsker seg i en rik gutt, og de ønsker å gifte seg. Men Guidas familie er ikke bra nok, så det ender med at de rømmer. Familien leter etter henne, men gir tilslutt opp.

Euridice savner Guida hver dag, men etter hvert finner hun en mann og de gifter seg. Livet går sin gang og de får to fine barn. Men Euridice kjeder seg fort i ekteskapet, og hun vil gjøre noe mer ut av livet sitt.

Hun har utrolige evner, både faglig og praktisk. Men så fort hun begynner med nye prosjekter, så setter mannen hennes en stopper for det. Han vil at hun skal vie livet sitt til hus, mann og barn. Euridice mister all livsglede, men så dukker Guida opp igjen.

En bok med humor, varme og om å kjempe seg frem i et mannsdominert samfunn. Boken skildrer også et Rio de Janeiro i vekst og har et fengende språk.

Anne Mette