fredag 24. juli 2015

Paula Hawkins: Piken på toget

Hver morgen tar Rachel toget til London. Gjennom vinduet ser hun rett inn i hagen og huset til et par hun kaller Jess og Jason, og Rachel forestiller seg at de er svært lykkelige der i huset sitt. I den samme gaten hun selv bodde for et par år siden, noen hus nedenfor Jess og Jason.
Rachel er ikke lykkelig og ikke er hun på vei til jobb heller, for den har hun mistet. Hun er verken ung, vakker eller vellykket, hun drikker, surrer  og glemmer og klarer ikke å holde seg unna eksmannen.
 Men en morgen ser hun plutselig at det er en annen mann som står der sammen med Jess ,og ikke lenge etterpå er hun forsvunnet. Men Jess heter slett ikke Jess, Hun heter Megan og mannen heter Scott. Kanskje er de ikke så lykkelige heller?
Noen hus nedenfor bor Tom, Rachels eksmann, sammen med sin nye kone Anna og den lille datteren. Er de lykkelige?
I denne historien er det få ting som er slik man tror og historien fortelles vekselvis av de tre kvinnene, som i grunnen alle er svært upålitelige fortellere.
Rachel er hovedpersonen, det er hennes stemme vi hører mest til, men hva er det hun ikke klarer å huske, hvorfor har hun blåmerker og  hva gled unna i minnet hennes?
Og hva har skjedd med Megan?
Sett av noen timer og la deg rive med i denne riktig spennende psykologiske thrilleren, god fornøyelse!


23.07.2015 Lise