tirsdag 15. april 2014

Kristian Bang Foss : Døden kjører Audi

Forfatteren vant med denne boka  EUs litteraturpris 2013 og er et spennende nytt bekjentskap for norske lesere.

Bokas forteller er Asger, som er en forholdsvis vellykket mann, med jobb i reklamebransjen, samboer, egen leilighet i København, penger og venner. Asger tar noen snarveier da han skal lage noen reklameplakater, det er da det hele begynner å floke seg til for ham. Etterhvert har han mistet både jobben og alt annet , finanskrisen har nådd Danmark for fullt og livet smiler ikke lenger til Asger.

I den trøstesløse bydelen Stentofte,hvor alt er bare betong, søppel og fattigdom,  bor Waldemar. Han  er en ung mann, men lider av all verdens sykdommer  og  Asger får jobben som personlig assistent.
Waldemar har en drøm, han har omtrent aldri vært utenfor Stentofte, men han  vil gjerne reise til Marokko for å oppsøke en healer.
Her starter en vanvittig road-trip, som kaller på leserens latter, men også tårer.  De to reiser gjennom Europa i en gammel folkevognbuss og mesteparten av boka handler om denne reisen.
Boka er  morsom, satirisk, vemodig og poetisk. Jeg både lo og gråt litt. Den handler om sykdom og håpløshet, men like mye om håp og ikke minst vennskap og hva det betyr. Og det er ikke minst mange absurde situasjoner til å le av.

God bok!
14.04.14 LHL