fredag 15. april 2016

Kjersti Rorgemoen - Håpet og festen

Kjersti Rorgemoen er forfatter og humorist og har skrevet novellesamlingen  "Purkene snudde seg", i tillegg til denne romanen.


I "Håpet og festen" treffer vi en navnløs kvinne, 35, som har strandet i et hybelhus i Bergen. Hun arbeider i makuleringstjenesten til Fretex, og er en slags mellomleder for flere skakkjørte medarbeidere. Utover å makulere, bruker hun det meste av arbeidstiden på å ringe til de medarbeiderne som ikke har kommet seg på jobb. Lønnen går til studielån, husleie og alkohol.


Hovedpersonen har på en måte "ramlet" litt ut av samfunnet. Hun ser vennene som har gått videre i livet og hun er ikke lenger en del av dette. Hun har glemt drømmene sine, og er blitt en person som samfunnet overser.
Her er det kort mellom latter og gråt. Romanen er godt skrevet, gode setninger og mye lun humor. Men også tristhet - om håpet og om festen som ikke ble noe av.


Novellesamlingen "Purkene snudde seg", må også helt klart nevnes. Her er en samling hendelser fra livet til Marna Bekk, absurde, pinlige og dramatiske. Boka består av korte fortellinger om ting hun har opplevd. De beste,  etter min smak, er historien om da hun jobbet på bokbussen,  og den om det ufrivillige ekteskapet, som brått tok slutt på en bussholdeplass.


Lån boka her:


15.04.16 Anne Mette