tirsdag 14. oktober 2014

Carl - Johan Vallgren: Skyggegutten

Stockholm 1970:Det er en varm forsommerdag og en  far er på vei hjem med sine to små sønner. Lillebror sitter i barnevogn, de skal ta heisen ned til t-banen,  storebror på 7 sutrer og vil kjøre rulletrappa. Faren takker ja til tilbudet om hjelp fra en  kvinne som tilfeldigvis er på samme sted. Alle foreldres mareritt,  far og lillebror kommer ned og det finnes  ingen spor etter verken  kvinnen eller storebroen. Han dukker aldri opp igjen, han er rett og slett sporløst forsvunnet.

Stockholm 2012: Lillebroren, Joel,  som nå er en mann i 40-åra forsvinner også. Det er hans kone, Angela, som ringer Danny Katz og ber om hjelp til å finne ham. Danny Katz er en spennende og  annerledes helt, han lever et stille og rolig liv i Stockholm, hvor han driver et lite oversetterbyrå. Han har en broket fortid og bakgrunn, ble tidlig foreldreløs, har vært både kriminell, narkoman og diplomat, men en  gang var han i militæret sammen med Joel og ifølge Joels kone, har Joel snakket mye om ham. Danny tar noe nølende på seg oppdraget og det skal vise seg å bli skjebnesvangert og farlig.

Her er det spenning i massevis, dystre familiehemmeligheter. kjærlighet og lyssky etteretning.

Vallgren har skrevet sin første krim/thriller, men han lover at det skal komme flere,  og godt er det, for jeg leser gjerne flere historier om Danny.

14.10.14 Lise