tirsdag 7. oktober 2014

Graeme Simpson: Prosjekt Rosie


Graeme Simsion har skrevet en herlig feelgood bok, som også er ustyrtelig morsom. Hovedpersonen heter Don Tillerman, er professor i genetikk ved universitet i Melbourne, nærmer seg 40, er singel og begynner å savne en kjæreste. Han er en noe spesiell fyr, lever et strengt regulert liv, som kun styres av fornuften og `dagene går etter oppsatte skjemaer. Han er ikke så god i sosiale sammenhenger og det går ikke så bra på de datingmøtene han deltar på.

 Derfor bestemmer han seg for å utarbeide et spørreskjema, som han kan dele ut til kandidatene istedenfor. Skjemaet har veldig mange punkter og det er vanskelig både for Don og leseren og se for seg at noen vil klare seg gjennom nåløyet, for kravene i "koneprosjektet" er skyhøye. Don har en eneste venn, som også er hans kollega, og Gene, som han heter,  ser problemene med skjemaveldet og bidrar litt i kulissene. Dermed introduseres Rosie og hele Dons velregulerte tilværelse blir satt på prøve.

Førnøyelig lesing, med høy humrefaktor. Det er lett å like både Don og Rosie og vi er jo ikke helt A-4 mennesker alle sammen?

07.10.14 Lise