torsdag 19. mars 2015

Louise Doughty: Apple Tree Yard

Forfatteren er født I 1963, bor i London og er en meget prisbelønt forfatter, med åtte tidligere utgivelser. Kun denne boken er oversatt til norsk, og det er en psykologisk triller.

Yvonne Carmichael en flott dame i femtiårene, som har alt i livet. En strålende karriere, et nydelig hjem, en god mann og friske barn. Hun er en anerkjent forsker. Hun har et godt forhold til mannen sin og de lever alene i et stort hus rett utenfor London.

Helt ut av det blå innleder hun et lidenskapelig forhold til ukjent en mann. En hun kommer i snakk med etter at hun har vært på et møte i Parlamentet. De fortsetter forholdet sitt, og lenge går det fint for Yvonne å leve sine to forskjellige «liv». Helt til hun en kveld etter en fest med gode kollegaer, blir utsatt for en meget brutal voldtekt. Mannen som utfører overgrepet er også en kollega. Derfra får livet en brutal vending for Yvonne. Hun trenger hjelp og vet ikke hvem hun skal be om hjelp.

Dette er en meget spennende triller om hvor fort livet kan få en vending. Det ene øyeblikket har man alt, og så i det neste har man mistet alt….
 
19.03.2015 Anne - Mette