tirsdag 23. juni 2015

Kurt Aust - Dødt løp

En norsk kvinne, ansatt i Interpol, er i Frankrike for å etterforske et drap på en sykkelmekaniker på et av lagene som kjører i Tour de France. Noe han sa til sin søster før han døde, gjør at man mistenker løpsfiksing/ulovlig gambling i det berømte sykkelrittet.
Dette er like før årets Tour starter og politiet og løpsledelsen kontakter den unge, norske syklisten  Erik Norse for å inngå en avtale med ham. Dersom han hjelper dem med å være "spion" under årets Tour, skal de sørge for at han får rent rulleblad igjen, slik at han kan gjennomføre sin store drøm - å søke seg inn på politihøyskolen.
Erik har nemlig bodd og syklet i Frankrike et par år. Han dro etter å ha sonet en dom for uaktsom drap etter en bilulykke hvor kjæresten hans døde. Han husker ingenting fra ulykken, og det var broren, advokaten, som hjalp ham til Frankrike og sørget for at han fikk prøve seg for et lag.

Erik går med på avtalen, Touren starter, det blir flere dødsfall og mye dramatikk både for Erik og andre. Spenningen stiger, vi følger alle etappene og det er flotte skildringer fra stedene som passeres. Til og med litt vinproduksjon og-smaking får vi servert. Her er masse teknisk sykkelprat, taktikk og etappeplanlegging. Altså mye å kose seg med for sykkelentusiaster, skulle man tro.
Sikkert en ekstra bonus for sykkelentusiaster, men god sommerunderholdning for oss andre. Forfatteren hevder å være mer enn gjennomsnittet interessert i Tous de France, det er sikkert noe han deler med mange.

23.06.15 Lise