fredag 13. mai 2016

Håkan Nesser - 11 dager i Berlin

Underfundig, morsom, men også et slags krimplot? 11 dager i Berlin avslutter Håkan Nessers storbytriologi, men det må understrekes at bøkene ikke har  mer med hverandre å gjøre enn at det foregår i storbyer, så de kan leses alle eller ingen, i hvilken som helst rekkefølge.

Her er det som vi skjønner Berlin som er byen. Dit reiser svenske Arne Murberg. Om ham forteller faren, " han er et godt menneske, men noen Nobelpris får han nok aldri". Nei, det forstår vi, Arne er midt i 30 - årene, han var utsatt for en badeulykke som barn, og har fått en varig hjerneskade. Men han lever et godt liv, bor sammen med faren, jobber i onkelens tobakksbutikk og er ellers en riktig så sjarmerende fyr, men er nok litt ensom og mangler venner.
Da faren blir alvorlig syk og etterhvert dør, flytter Arne inn til onkelen og tanten. men på dødsleiet fikk faren sønnen  til å love  å reise til Berlin for å finne Arnes mor, som slett ikke er død som Arne har trodd, men som reiste med en annen mann for lenge, lenge siden.

Det er flere historier i denne lille boka, en av dem  er den mystiske professor Litvinas og en tredje er Beate, den lille jenta som lider av en mystisk sykdom. Tider og steder varierer, men i de 11 dagene i Berlin skjer det flere spennende ting enn at Arnes grå Eccosko blir stjålet, mens han tar en lur i parken. Blandt annet kjøper han nye, fine, gule sko .Og bakom anes Astrid Lindgren...

God fornøyelse og god bok!


Lån boka her:
13.05.2016 Lise