fredag 13. mai 2016

Pierre Lemaitre - Vi ses der oppe

,

En stor bok, i dobbelt forstand. Langt over 500 sider, men ikke en side for mye.
Vi forflytter oss til slagmarken et sted ute på den franske landsbygda i krigens siste dager i 1918. To unge, slitne og skadeskutte soldater får sin skjebne beseglet i det den ene redder den andre fra å bli levende begravet i en granatgrop, men selv får han halve ansiktet skutt bort. Men det verste er hvor granaten kommer fra?

Albert og Eduard, med store skader på både kropp og sjel, lever en  forhutlet tilværelse i Paris i tiden som følger etter krigens slutt. Det er rett og slett kampen for tilværelsen både for dem og ufattelig mange andre som har lidd store tap i krigsårene. Byen styres av pengemakten, alle vil karre til seg mest mulig og svindlere er det flust av.

Frankrike har mistet ufattelig mange soldater, minnesmerker skal reises og kanskje kan det bli redningen for Albert og Eduard. Sistnevnte er nemlig litt av en kunstner, han har alltid tegnet og nå kan det kanskje bli deres store sjanse ?

Barsk, blodig og grusom historie, men masse herlig svart satire og humor. Her er helter og skurker i rikt monn, Svik og korrupsjon, men også stort fellesskap og samhold.


Lån boka her:

God bok!
12.05.16 Lise