onsdag 8. juni 2016

Victoria Bø - Adresse Alberta

Denne fantastiske blå papegøyen er en av "hovedpersonene" eller kanskje snarere en viktig "biperson" i denne historien. Hovedperson er Jenni, norsk, bosatt på gården Land i Alberta, Canada.
Hun kom til Canada som 17 åring, traff Carl (sønnen på Land), og har i alle de 30 årene som er gått siden dengang, bodd der på gården på den endeløse canadiske landsbygda.
Når historien starter, har Jenni nettopp blitt forlatt av Carl, han har truffet en annen, gården er hans, han skal leie ut, Jenni må flytte, skaffe seg ny jobb og i det hele tatt skape seg et nytt liv.

Dette høres ut som noe vi har hørt mange ganger før og jada, det har vi jo forsåvidt, men i denne boka er det blitt en god historie ut av det og jeg lar meg fascinere både av de gode naturskildringene fra dette enorme landet, de ulike menneskene som både vi og Jenni møter og om beskrivelsene av det gode vennskapet som kan oppstå av tilfeldige møter mellom mennesker når vi minst venter det, men kanskje aller mest trenger det?
Språket er godt, det er lett å like Jenni og vi deler  hennes drømmer, lengsler og minner og ønsker henne alt godt. Klarer hun å ta tak i livet sitt ?

Lån boka her:
God bok
09.06.16 Lise