fredag 27. oktober 2017

Olivier Bourdeuat - Mens vi venter på Bojangles

I en leilighet i paris strømmer tonene fra en vinylplate ut av vinduene. Det er Nina Simones "Mr. Bojangles" og den spilles utallige ganger hver eneste dag.
Fortelleren er den lille gutten og det er hans foreldre som som danser til denne melodien hele tiden. Det er selskap og moro hele tiden og de danser seg gjennom tilværelsen. Eller?


Her vokser hvertfall den lille gutten opp, med massevis av kjærlighet og kaos. I leiligheten lever også en trane (en de fant skadet på en savanne i Afrika) - Frøken Overflødig.Familien lever mest på luft, kjærlighet og drømmer kanskje, det er fester, drinker, latter og moro hele tiden, med en stor og broket omgangskrets. Voksenlivet består av livsløgner og livsbedrag, og  i et hjørne av leiligheten er det vokst fram et fjell av konvolutter og brev, det er posten som aldri åpnes!


Og så en dag kommer skatteoppkreveren...


Hvordan lærer man seg forskjell på rett og galt? Det er vanskelig for denne gutten, hjemme hos ham er denne lærdommen noe spesiell. Han lyver på retten hjemme og på vrangen borte, sier han.


Men alvoret i livet kommer etter hvert.
Liten bok man leser med både smil og alvor, mye humor og sprudlene fortellerglede, men den rommer mye mer enn det.


God bok! Lise 27.10.17
 lån den her lån den her