fredag 10. desember 2010

Patricia Wood : Lottomillionæren
Utrykket "lottomillionærer er ikke som andre" får en ny og positiv betydning i denne boka, som er skrevet av amerikanske Patricia Wood. Varm og nydelig bok om Perry H.Crandall, midt i 30 - åra og med en IQ på 76. Men Perry er IKKE tilbakestående, bare litt SEIN.
Han har en forferdelig familie som ikke kunne akseptere ham for den han var, så han har vokst opp hos elskelige besteforeldre.

Når historien starter, er det bare han og bestemoren igjen, de bor sammen og hun lærer ham (og oss) at man er et fullverdig og helt menneske selv om man ikke fyller A-4 formen. Verdt å tenke på.

Perry jobber pliktoppfyllende på en båtutstyrsforretning, her har han en god arbeidsgiver og et par vidunderlige kolleger. Stedet er en liten by ved Stillehavskysten i USA, riktig maritimt miljø. I det hele tatt er det et fargerikt persongalleri, med snille og slemme mennesker. Vennen Keith, sjefen Gary og et par til tilhører de snille, familien og endel andre definitivt de slemme.

Da Perry vinner i Lotto forsterkes alt og familien som ikke har villet ha noe med ham å gjøre, kommer nå voldsomt på banen.

Det er Perry selv som forteller historien - historien om en relativt kort, men betydningsfull periode i livet hans. Fortellerstemmen er naiv, varm, omstendelig og morsom. Som leser kan man både le og felle en tåre, men han sier mye tankevekkende også.

Deilig bok - riktig til koselesing i vintermørket.

Se boken i vår katalog
lhl