tirsdag 10. september 2013

David Foenkinos: Nathalie

 
Søt, liten bok om kjærlighet. I Paris  gifter Nathalie seg med Francois og lever  lykkelig med ham i 7 år  inntil katastrofen inntreffer og  Francois dør i en meningsløs ulykke. Da rakner hennes verden og hun slutter nesten å leve, bare på kontoret går hun rundt i sin egen verden og gjør jobben sin, men uten å engasjere seg i andre mennesker.
 
Hun har nok av beundrere (bl. a, sjefen Charles), men Nathalie er overhodet ikke interessert. På kontoret jobber også Markus, en litt snodig svenske fra Uppsala. Han er også en litt nerdete og ganske ensom fyr. Etter de første, litt klønete møtene, viser det seg at de egentlig har ganske mye til felles og sakte, men sikkert våkner kjærligheten til liv igjen.
 
Boka er full av pussige sidekommentarer ( som en hel side med fotball-resultater fra den franske serien fra den kvelden sjefen forsto at det ikke var håp) og har fotnoter i teksten, med de underligste kommentarer.
"Han var en kollega som opprinnelig kom fra Uppsala, en svensk by som ingen egentlig er særlig opptatt av. Selv innbyggerne i Uppsala* er forlegne:Navnet på byen deres lyder nærmest som en unnskyldning.
*Det går selvsagt an å fødes i Uppsala og bli til Ingmar Bergman. Når det er sagt, kan jo filmene hans gjøre det lettere å forestille seg atmosfæren i denne byen."
Noen har sammenlignet forfatteren med Nick Hornby.
 
Boka er på kun 160 sider, men en god leseopplevelse likevel . Unn deg et par timer i selskap med Nathalie og Markus og la deg bevege samtidig som du humrer, for her er mye humor. Boka ble filmet i 2011

10.09.2013 LHL