fredag 13. september 2013

Serè Prince Halverson: Den andre siden av gledenDenne boken kom i mars i 2013 og er en tankevekker av en bok, om hvor fort lykken kan snu.
Boken handler om Ella Beene, som etter en opprivende skilsmisse, reiser av gårde og ved en tilfeldighet ender i byen Elbow i California. I denne lille byen treffer hun Joe, og de to små barna hans, Annie og Zach. Joe er alene med barna, etter at moren, Paige, forsvant da Zach fremdeles var en baby. Dette blir begynnelsen på tre fantastiske år for Ella. Hun og Joe gifter seg og hun blir den eneste moren barna kjenner og vet om.
Ella er så lykkelig i sitt nye liv, med Joe, ungene og familien til Joe, som hun også har blitt veldig glad i. Joe driver en butikk, som han har overtatt etter bestefaren, og de lever et godt liv sammen. Men så dør Joe i en ulykke og hele verden faller i grus for den lille familien. Allerede i begravelsen, treffer vi Paige og Ella blir bekymret for hennes hensikter når det gjelder barna. Og hun har all grunn til å være bekymret, for Paige har forandret seg og ønsker barna tilbake.
Dette er en nydelig bok om familieforhold og hvor fort man knytter bånd, særlig til barn. Ella har fullt og helt vært barnas mor, selv om de egentlig bare var til lån. Halverson skriver varmt om den fargerike familien til Joe, som har bakgrunn fra Italia og gir levende beskrivelser av omgivelsene og jeg følte at jeg befant meg i den frodige hagen rundt huset.
13.03.13 AMH