onsdag 19. februar 2014

Vidar Sundstøl: Besettelsen

Denne gang har Sundstøl forsøkt seg på en vaskeekte triller og her er det action så det holder.
Dette må være boka for de som likte filmene om Indiana Jones , jeg fikk hele tiden assosiasjoner til ham.
Hovedpersonen heter Clive Ohre, han er norsk/engelsk journalist i det internasjonale tidsskriftet "Lost Worlds".
Da historien starter befinner han seg i Alexandria hvor han skriver  om Alexander den stores grav, som arkeologer er kommet på sporet av.
Dette er en selvsølgelig en spektakulær sak, som tiltrekker mange slags interesser. Det skjer et mord og den siste som snakket med den drepte er Clive,  og plutselig er han drapsmistenkt.
Samtidig sliter han med sin egen historie. Clives norske far var  en berømt arkeolog og han forsvant på mystisk vis i Napoli da Clive bare var 14 år gammel. Dette er hans egen personlige sak og disse to historiene flettes sammen i en verden fylt med skikkelser som kanskje ikke det de utgir seg for likevel?
Stedene vi tas med til er Alexandria og Napoli, her er masse historie og kultur i tillegg til en spennende historie. Både dagen idag og tiden rundt Alexander den store er tidsepoker med store omveltninger i omverdenen.
Tipper forfatteren har skjelet både til Tom Egeland og Dan Brown da han skrev denne.

 De som vil forsøke noe annet av Sundstøl, bør prøve de tre bøkene i Minnesota-triologien. De er mer klassiske krim-gåter, med fabelaktige miljøskildringer fra utvandrermiljøet i Minnesota i Amerika. Den første "Drømmenes land" vant Rivertonprisen det året den kom.


18.03.2014 LHL