mandag 20. mars 2017

Graham Norton - JordfastVi er i den lille, Irske landsbyen, Duneen. Et stille, og rolig sted, hvor alle kjenner alle, og alle passer sine egne saker. Eller alle vet hva alle gjør, er kanskje mer riktig.

PJ Collins er byens lensmann. Han er i femtiårene og er i overkant overvektig. Husholdersken hans, fru Meany, sørger for at han holder vekten oppe. Hun gir ham varm mat flere ganger om dagen og masse søtsaker. Collins tenker stort sett på mat. Men han spiser, tenker han på hva han skal spise neste gang.

Det skjer ingen ting i Duneen, og Collins sitter ofte i bilen sin og den eneste gaten i landsbyen, og spiser. Men så en dag, banker noen på bilruten, og forteller at det er funnet beinrester etter et menneske på en byggeplass i utkanten av landsbyen. Plutselig våkner folk i bygda, og ting begynner å skje. Gamle forsvinninger og misforståelser kommer for en dag, og dette gjør noe med følelsene til folk i landsbyen. Kjærlighetsforhold avsluttet og andre finner hverandre. Folk i bygda får også en ny respekt for Collins og ser at han faktisk er en god politimann.

Feelgood krim, som er en slags blanding mellom Agatha Christie og "Men hjertet på rette staden". Søt, morsom og litt trist.

Anne Mette