tirsdag 28. april 2015

Liane Moriarty : Det Alice glemte

Alice faller stygt på helsestudio og slår seg i hodet. Hun husker ingenting fra de siste ti årene. Hun tror det er 1998; at hun er 29 år, gravid og vilt forelsket i mannen sin Nick.

Virkeligheten er en helt annet; det er 2008, hun er trebarnsmor, straks 40 år og mannen hennes er nå hennes eksmann. Nick hater henne rett og slett.

Alice må nå med hjelp av familie og venner, til å huske hva som har skjedd de siste ti årene. Familie og venner hun slett ikke husker. Ikke engang barna sine husker hun! Hva lags mor er hun egentlig!!
Men hun skjønner ganske fort at hun har blitt en person hun egentlig ikke liker. Og hell i uhell; Alice får faktisk en ny sjanse og en ny mulighet. Hun vil kjempe for ekteskapet og familien.

Dette er en nydelig og humoristisk bok om å finne tilbake til hverandre. Boken er delt inn i tre deler, hvor vi følger Alice og i tillegg søsteren Elisabeths brev til sin psykiater, og ikke minst bloggen til Fannie. Fannie er en gammel dame, som har vært en omsorgsperson for Alice og Elisabeth da de var små.

Boken har også andre fargerike personer, blant annet moren, som nå er gift med faren til Nick.

Dette er den perfekte ferielektyre i sommer - en tankevekker av en bok.

28.04.15 Anne - Mette