fredag 10. juni 2016

Øistein Borge - Den syvende demonen

Forfatteren av eventyrromanene om Nino Glass, kom tidligere i år med en "gjennomarbeidet, velskrevet og ganske så raffinert kriminalhistorie" som en anmelder sa. Ja, jeg er enig - dette er et nytt og spennende forfatterskap for oss som er glade i krim.
Kriposetterforskeren Bogart Bull (!), er på rask vei nedover i avgrunnen etter en stor personlig tragedie. Takket være sin gamle far og en god sjef, karrer han seg på beina igjen og får en ny sjanse.
En aldrende, norsk eiendomsbaron blir funnet brutalt drept i en liten by i Sør-Frankrike og Bogart sendes nedover. Der starter et fruktbart samarbeide med det lokale franske politiet for å løse saken.
Den drepte nordmannens eiendom, er full av kostbare kunstverk, men det eneste drapsmannen har tatt med seg er et lite uanselig maleri. I tillegg er liket brennemerket, eller hvertfall noe som ser ut som det.
Det lille maleriet viser seg ikke å være så ubetydelig i det hele tatt, sporene fører tilbake til et lite sted i nærheten, hvor en gruppe kunstnere, deriblandt både Matisse og vår egen Munch, malte, drakk og suste for bortimot 100 år siden. Det samme bildet fører også til 2. verdenskrig hvor tyskerne inntok en liten fransk landsby og hvor en gruppe motstandsfolk kjempet en tapper kamp.
På denne måten hopper vi fram og tilbake i historien, til 3 ulike tidspunkter i Sør-Frankrike hvor forfatteren forteller historien gjennom de ulike skikkelsene som var aktører i hendelsene. Øistein Borge har nesten hele livet jobbet med film, dermed forteller han historien litt som en film sier han selv og bruker mye tidsklipp.
Det fungerer - jeg gleder meg til flere historier med Bogart Bull!


Lån boka her:


10.06.16 Lise