tirsdag 16. august 2011

Kazinski, A.J.:Den siste gode mann
A.J. Kazinski består av den danske duoen Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, sammen har de begått sin første bok " Den siste gode mann".
Dansk thriller av det vellykkede slaget, med spenning i massevis og et meget snedig plott.
Nils Bentzon er en helt vanlig dansk politimann i København, som også fungerer som forhandler. Han er en smule manisk/depressiv og liker ikke å reise. Han har rettere sagt fullstendig aversjon mot reising, dette skaper selvsagt problemer både for ham og samboeren, som er arkitekt med mange utenlandsoppdrag.


Niels er såvidt tilbake på jobb etter et sykefravær som resultat av en vanskelig sak, da det kommer signaler via Interpool om en slags konspirasjon der "gode mennesker" over hele kloden er blitt drept. Dette skal ha sitt opphav i en gammel jødisk myte om " De 36 rettfersdige menn som skal besytte oss alle"


Det er den sympatiske politimannen Tommaso i Venezia, som først kommer på sporet og kontakter Niels i København, fordi mye tyder på at det er der man vil slå til neste gang.


Dermed veksler handlingen mellom Københavns gater og kanalene i Venezia.


Men hvem er "man" og hva er det egentlig som skjer?


Her er spenning, overraskelser og grubling helt til siste slutt og etterhvert forstår vi jo også at Niels motvilje mot å reise har sine årsaker.


God lesefornøyelse!
15.08.11 lhl