fredag 15. august 2014

Bjørn Olav Nordahl : Nullpunkt


Bjørn Olav Nordahl, som selv har jobbet som "gravejournalist" i Dagens Næringsliv, skriver  spennende om Magdalena Mellomstrand og Bjørnar Nergård, begge  journalister i  avisa DØ. Første bok med disse to som hovedpersoner, Skyggeland, kom i 2012. Dette er  thrillere og ren fiksjon , men  sikkert med mange paralleller til det virkelig liv desverre og forfatteren kjenner nok temaene godt fra sin journalistkarriere.

Byen er Drammen og laget er Strømsgodset, tiden er 2006 og 2007. Det handler om hvitvasking av penger, snusk i taxi- og eiendomsbransjen, for ikke å snakke om i både finans og oljebransjen. Her er både torpedoer, aksjemeglere  og utro tjenere i embedsverket for å nevne noen. Persongalleriet er stort og fargerikt, bokstavelig talt, det er mange tråder og historier å følge, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen. (Boka er på hele 658 sider!)
Men jeg lar meg villig frakte rundt i Drammens gater til fots eller i taxi, på ski i  marka, eller med jeep på savannen i Afrika og på tur med bikkja i Sør-Frankrike for den saks skyld.

Det er mange kjeltringer her, men også mange som er gode på bunnen og forfatteren skriver lekende lett om alle sammen.
Jeg ser fram til flere historier om Bjørnar og Magdalena og deres venner, kolleger og familier.

14.08.14 Lise