mandag 9. februar 2015

Joakim Zander - Svømmeren

Denne spennende historien starter i Damaskus tidlig på 80 - tallet, da en bilbombe dreper en ung, svensk kvinne. Mannen, en amerikansk agent overlever og tar et skjebnesvangert valg, han etterlater sitt nyfødte barn. Mannen som forteller er  "Svømmeren"

30 år senere er den libanesisk/svenske forskeren Mahmood i Brüssel på en konferanse om internasjonal krigføring. Han blir oppsøkt av en gammel kamerat fra militærtiden, som hevder å sitte inne med bevis for at amerikanerne bruker forferdelige forhørsmetoder og bryter menneskerettighetene i krigene de involverer seg i. Allerede under dette første møtet blir kameraten drept og Mahmood jages av noen som for enhver pris vil forhindre at disse opplysningene kommer ut.
Den eneste han kan be om hjelp er ekskjæresten Klara og sammen legger de ut på en desperat flukt fra forfølgerne sine.

Historien veksler mellom fortid og nåtid, det er Klara, Mahmood og Svømmeren som vekselvis forteller i korte, spennende kapitler. En fjerde sentral person er Georg, en av lobbyistene som jobber i maktens korridorer i Brüssel. Han får et mer spennende oppdrag enn han strengt tatt ønsker seg. Disse fire personenes skjebner flettes etter hvert sammen og det blir en riktig så spennende historie.
Forfatteren er selv jurist,  og har jobbet mange år for EU i Brüssel, han har bodd både i USA og Midtøsten og  han kjenner åpenbart godt til det miljøet han beskriver. Dette er hans debutroman, han sier selv at det skal komme to bøker til med Klara Walden i hovedrollen. Det kan vi glede oss til.

.Se om boka er inne:

09.02.15 Lise