torsdag 5. februar 2015

David Nicholls: Oss

Dette er forfatteren av bestselgeren "En dag" som har skrevet en ny kjærlighetsroman, som også helt sikkert får mange lesere.
Møt Douglas Timothy Petersen. Han er 54 år gammel, gift med Connie (som er kunstner), far til Albie ( som snart skal flytte hjemmefra) og han er biokjemiker av yrke.
Til Douglas store fortvilelse kunngjør Connie plutselig at hun vil skilles, han hadde alltid tenkt seg at de skulle bli gamle sammen, og han  vil prøve å ta opp kampen for kjærligheten sin.
Uansett har den lille familien bestemt seg for å ta en slags klassisk "dannelsesreise" gjennom Europas kunstbyer denne siste sommeren før Albie flytter hjemmefra og vi får også en fin dose europeisk kunsthistorie og geografi.
Connie og Douglas er et veldig umake par, vi får hele tiden tilbakeblikk på ekteskapet og familielivet, de har faktisk holdt sammen i over tjue år.
Vil det forsette mon tro, eller er det definitivt over etter denne sommerferien?
Og hva skjer med sønnen, han blir sporløst borte et sted underveis?
Dette er en fengslende historie, med en god dose engelsk, tørr humor. Jeg humret mye underveis og forfatteren  har selv sagt at tonen i romanen er en blanding av det tragiske og det komiske, med karakterer som vakler på kanten av stupet.


Sjekk om bok er inne:
God fornøyelse!
05.02.2015 Lise