tirsdag 19. januar 2016

Ida Hegazi Høyer: Fortellingen om ødeVirkeligheten kan mange ganger overgå
fantasien, det kan man gjerne underskrive på etter å ha lest denne romanen. På begynnelsen av forrige århundre var det en del europeere som emigrerte til Galapagosøyene for å starte helt nye liv. Det er en slik historie forfatteren her har tatt tak i og spinner videre på.


Den tyske tannlegen Carlo Ritter, forlater sitt liv som tannlege i Tyskland, han forlater sin kone og til og med sine tenner, for å dra til den ubebodde øya Charles. Han blir helt bokstavelig satt i land fra et frakteskip, med all sin bagasje på en øde strand. Der tenker han å leve resten av sitt liv, uten menneskelig selskap, uten å spise kjøtt og helt i pakt med den ville naturen.


Livet er hardt som eneboer, men øya forblir ikke øde så lenge, det kommer flere eksentriske europeere, bl.a. en baronesse med sitt mannlige harem. Å være flere mennesker om paradiset viser seg å være ennå verre. Forfatteren serverer en fantastisk historie fra et eksotisk hjørne av vår klode, med voldsom natur, eksotiske skapninger og eksentriske mennesker.  Språket flyter lett og ledig og kler den spesielle stemningen. Len deg tilbake å ta turen tilbake i tid og langt bort over havet.


19.01.16 Lise
Lån boka her