mandag 25. januar 2016

Ingar Sletten Kolloen - Den tomme plassen i vitrineskapet

Hovedsaken i denne romanen, fra nåtid i Danmark er keiserinneterrinen fra Flora Danica. Det finnes bare to av denne terrinen; en hos Dronningen av Danmark og en hos Margarethe Borg Jeppsen, i Sorgenfrigade. Men det er bare det at Dronningen ikke har noen keiserinneterrin, kun en tom plass i vitrineskapet. Dronningen drømmer om de norske fjellene og at terrinen igjen skal fylle den tomme plassen.

Margarethe Borge Jeppsen, er ikke lykkelig med hr. Jeppsen, som hun giftet seg med for seks år siden. Han er en gjerrig slask, og om natten drømmer hun at hun tar livet av han. Hun vil skilles, men Jeppsen truer med og ta fra henne alt, også keiserinneterrinen.

Nå vasker hun på en trailer terminal og drømmer om bedre tider. Inntil hun plutselig treffer en ny venninne og i tillegg får en god slump penger. Hun får seg advokat, annonserer skilsmissen for Jeppsen, og  reiser til Norge på ferie.  Men da kun kommer tilbake til Sorgenfrigade, er både terrinen og eksmannen forsvunnet.
Dette er en morsom og godt skrevet bok, fra Kolloen, hvor han fritt har latt fantasien løpe. Vi forflytter oss fra Danmark, til Norge og Gudbrandsdalen. Vi treffer flere fargerike personer og rare navn, ikke minst.
God lesning .

25.01.16 Anne Mette


Lån boka her: