onsdag 2. januar 2019

Kurt Aust og Kin Wessel - Udyr

Kurt Aust er forfatteren vi kjenner bl.a. fra serien med de historiske kriminalfortellingene om  proffessor Thomas af Bouberge fra København og hans unge norske assistent Peter Hortten. Disse historiene foregår i seilskutetidens tidsalderog kan også anbefales på det sterkeste.


"Udyr" er skrevet i samarbeid med Kin Wessel,   foregår i våre dager og er blitt en spennende historie hvor handlingen er lagt til Kenya.
Den pensjonerte norske legen Axel Anker fyller 60 år,  han pakker kofferten og drar på safariferie til nettopp Kenya.
Der nyter han sin pensjonisttilværelse så godt som mulig,  mens han bærer på sine egne sorger og fortid.

Han blir kjent med den fantastiske naturen, dyrelivet og ikke minst masaienes kultur i dette landet. Rhodah, en ung masai som jobber i safaricampen, blir en dag skutt og alvorlig såret og da får AA bruk for sin legekunnskap.


Både tittelen og forsiden røper kanskje hva som er tema i denne thrilleren - nemlig jakten på elfenben. De verste udyrene går her, som alltid,  på to bein. AA blir i alle fall kastet inn i en riktig så dramatisk historie og havner midt i skuddlinjen mellom de som beskytter de store dyra og de som driver ulovlig jakt på dem. Underveis får vi en følelse av at det er noe viktig vi ikke får vite, alt er selvfølgelig ikke som det ser ut til og hvem er til å stole på?


Axel Anker har også mer en bare en legekoffert i fortiden sin, hva det er skal ikke røpes her, men vi tar mer enn gjerne et gjensyn med den sympatiske, pensjonerte legen. I denne boka får du både en god dose spenning og ikke minst en fargerik fortelling om naturen og dyrelivet i masaienes rike.

Et varmt og solfylt safarieventyr i vintermørket, men det gir oss også et godt innblikk i  det dystre bakteppet som utspiller seg for de store villdyra.

27.12.2018 Lise


Lån boka her